Webshop 2017-12-07T01:21:48+00:00

Start direct met jouw schrijfcursus

Alle prijzen zijn inclusief btw

Freewriting

Schrijftechniek

€ 67,00

In deze cursus leer je een schrijftechniek zodat je altijd en overal moeiteloos schrijft. (12 weken)
Meer informatie

Direct starten

ELLY LIJNSE

Het is nooit fout bij Marjon, maar ze vertelt je wel precies hoe het (nog) beter kan. Je leert beter schrijven.

De uitleg in de video’s maakt dat je begint te snappen waarom je geen letter op papier krijgt. De schrijfopdrachten helpen je om je patronen voor eens en voor altijd te doorbreken. Iedere dag 15 minuten freewriting geeft je niet alleen weer zelfvertrouwen, maar levert ook een hele stapel ideeën op.
Meer informatie

 • Doorschrijven
 • Tekst produceren
 • Impasses doorbreken
 • Ideeën op papier krijgen
 • Weer plezier krijgen in schrijven
  Meer informatie

Start Je Verhaal

Basis voor beginners

€ 97,00

Unieke beginnerscursus om verhalen te leren bedenken en opschrijven. Met handig stappenplan en feedback op afsluitende schrijfopdracht. (4 weken)
Meer informatie

Direct starten

online schrijfschool Marjon SarneelJAN VAN RIJTHOVEN

De cursussen van Marjon waren een openbaring! Ik werk nu op eigen kracht met veel plezier aan mijn vierde roman!

Start Je Verhaal is een cursus vol praktische videolessen en schrijfoefeningen over de basiselementen van het verhaal. De basis van een verhaal is als de fundering van een huis: daar staat of valt het mee.  De oefeningen helpen je om de theorie direct in praktijk te brengen, waardoor de lesstof na afloop in je vingers hebt. Verder maak je kennis met een eenvoudige schrijftechniek die voor mijn schrijverschap het verschil betekende.
Meer informatie

 • hoe je start met schrijven van een verhaal
 • hoe je een verhaal goed opbouwt
 • hoe je een personage ontwerpt
 • hoe je ontdekt waar jouw verhaal écht over gaat
 • hoe je een stapel nieuwe verhaalideeën ontwikkelt
 • met feedback door een professionele schrijfcoach
  Meer informatie

Schrijf Je Verhaal

Individueel, met je eigen schrijfcoach
Nu met 2 gratis coachingsuren!

€ 497,-

Je leert niet alleen uitgebreid hoe je een goed verhaal schrijft; ik laat je ontdekken hoe je gebeurtenissen uit je eigen leven verwerkt tot verhalen. (4 maanden/2 dagdelen per week of op eigen tempo) Meer informatie

Nu Decemberactie!

Online Schrijfschool Marjon SarneelMATTIE LUIIJF

Ik geef deze cursus een 10! Ik heb hard gewerkt en zoveel geleerd! De volgorde is logisch, de feedback professioneel, de video’s prettig om naar te luisteren. Schrijf Je Verhaal was voor mij echt genieten.

In 4 intensieve modules leer je alles wat je weten moet om een goed verhaal te schrijven: de theorie. Daarnaast laat ik je uitgebreid meekijken in het schrijfproces van mijn eigen semi-autobiografische roman: ik behandel openhartig alle omwegen die ik bewandelde en laat je struikelpunten zien die mij veel tijd hebben gekost: de praktijk. Er is in deze cursus ook veel aandacht voor jouw eigen ontwikkeling als schrijver. Meer informatie

 • Hoe je van een anekdote een verhaal maakt
 • wat het verschil is tussen personen en personages
 • je leert goede scènes schrijven
 • je leert levendige dialogen schrijven
 • je ontdekt hoe je de lezer verrast en zicht houdt op de rode draad van je verhaal
 • Je leert werken met verschillende perspectiefvormen
 • Flashback inzetten en samenhang aanbrengen in je verhaal
  Meer informatie

Ontdek Je Thema’s

Persoonlijke ontwikkeling & schrijven

€ 447,00

Al schrijvend werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. In 6 modules onderzoek je jouw thema’s. Wat hoort bij mij? Hoe waren mijn keuzes? En waarom? Deze cursus geeft je inzichten in wie je bent. (6 maanden of langer). Meer informatie

Direct starten

Online Schrijfschool Marjon SarneelMARGREET DE BOER

Al schrijvend ontdekte ik waarom bepaalde onderwerpen mij fascineren en waarom ik van andere weg blijf. Het is een avontuurlijke schrijfreis naar mezelf, vol inzichten en ontdekkingen.

In module 1 leer je vooral schrijf- en vormtechnieken die ervoor zorgen dat je je teksten helder en levendig op papier krijgt. In de modules 2 tot en met 6 krijg je systematisch een hele reeks mogelijkheden aangereikt om jouw thema’s te ontdekken en te onderzoeken. Met alle lessen, oefeningen en schrijfsuggesties in Ontdek Je Thema’s kun je haast eindeloos verder schrijven. Meer informatie

 • Sprankelende teksten schrijven over jezelf
 • Beter weten wie je bent en waar je naar toe wilt
 • Waardering en mededogen voor jezelf
 • Ontdekken wie je écht bent en je complexiteit onder ogen zien
 • Feedbacksessies inbegrepen
  Meer informatie

Schrijf over je Leven

Persoonlijke ontwikkeling & schrijven

€ 797,- 

9 uitgebreide modules, waarbij je tijdens iedere module een specifieke fase van 7 jaar uit je leven onderzoekt. (9 maanden of langer). Meer informatie

Direct starten

PETRA BROERE

Bezig zijn met deze cursus maakt diepe indruk op mij. Hij is zo warm en persoonlijk opgezet. De OSMS-cursussen van Marjon zijn echt een bron van inspiratie. Ik word er blij van!

In 9 modeles reis je al schrijvend langs je leven. Natuurlijk ben jij uniek, maar levensfases hebben wel degelijk bepaalde overeenkomsten. Het is heel interessant om te onderzoeken hoe jij transisties doormaakte, je mannetje stond, keuzes maakte, de weg kwijtraakte, weer opkrabbelde en opnieuw begon. Aan de hand van lesvideo’s en vele schrijfopdrachten onderzoek je jouw pad door de verschillende fases. (0-7/7-14/14-21/21-28/28-35/35-42/42-249/49-56). Deze cursus kun je in eigen tempo doorlopen. Nog meer informatie

 • Je eigen leven al schrijvend in kaart brengen
 • Materiaal verzamelen uit verschillende levensfasen
 • Het begin van een verhaal bepalen en je verhaal goed afronden
 • De ‘verhalen over je leven’ beeldend en levendig neerschrijven
 • Kiezen uit de enorme hoeveelheid informatie die je bij je draagt
 • Informatie terugvinden waar je niet meer bewust bij kon
  Nog meer informatie

Schrijfcoach sessie

€ 45,- per sessie

Volg je een cursus bij OSMS en wil je extra feedback inkopen? Dat kan via deze route. Indien mogelijk wordt de sessie verzorgd door je persoonlijke schrijfcoach. Tenzij je een second opinion wilt.
Deze schrijfcoachsessies zijn ook beschikbaar voor niet-cursisten.

Nu aanschaffen

Online Schrijfschool Marjon SarneelINEKE D’ACHARD VAN ENSCHUT

Ik ben zó blij met alle tips en opmerkingen. Na zo’n feedbacksessie kan ik mijn verhaal direct naar een hoger niveau brengen.

Je kunt bijvoorbeeld een tekst inbrengen die je schreef tijdens een van de OSMS-cursussen, maar ook een andere tekst. Geef aan op welke onderdelen van je tekst je graag professionele feedback wilt. Je schrijfcoach zal je informeren over wat er mogelijk is binnen één coachsessie. Dat is afhankelijk van het aantal pagina’s, de kwaliteit van je tekst en jouw eigen wensen.

LET OP: Een aangekochte coachsessie blijft drie maanden geldig. Er is geen restitutie mogelijk.

 • Inzicht in je eigen valkuilen en maniertjes
 • Beter zicht op je thema’s
 • Je werkt gericht aan verbetering van je schrijfstijl

Persoonlijke begeleiding door Marjon Sarneel

€ 80,- per uur

Wil je feedback op korte teksten? Een professionele blik op jouw verhaal? Soms heb ik tijd voor persoonlijke begeleiding. Informeer vooraf of er plaats is!

Nu aanschaffen

Online Schrijfschool Marjon SarneelLIESBETH VAN ASSCHE

Marjon legt liefdevol de vinger op de zere plek van de tekst: die wordt altijd beter door haar feedback, terwijl het helemaal mijn verhaal blijft!

Jij legt een tekst voor waarop je feedback wilt. Feedback kan op meerdere niveau’s gegeven worden: op de grote lijn, op stijl, op ontwikkeling van personages en op nog veel meer. Daarom is het belangrijk dat je ook je vragen meestuurt: waar worstelde je mee? Waar twijfel je aan? Wat krijg je niet naar je zin? Je kunt je tekst ook laten controleren op je bedoeling: met welk gevoel, welke conclusie wil je dat de lezer achterblijft en heb je dat voor elkaar?

LET OP: Een aangekochte coachsessie blijft drie maanden geldig. Er is geen restitutie mogelijk.

 • Inzicht in je eigen valkuilen en maniertjes
 • Beter zicht op je thema’s
 • Snelle ontwikkeling als schrijver door 1-op-1 begeleiding

Maidentrip

Semi-autobiografische roman

€ 19,95 / 4,99

Op papier
Digitaal

Korte inhoud: In Maidentrip drijft de twintigjarige Heleen samen met haar moeder Fie een café in Terneuzen. Haar vader en haar halfbroer verdwenen al vroeg uit haar leven. Als op een winterse avond in 1974 de Griekse zeeman Dimitris de gelagkamer binnenstapt, wordt ze verliefd op hem. Heleen reist hem achterna en belandt uiteindelijk op het vrachtschip waarop hij als eerste stuurman werkt. Naarmate zij verder van huis is, wordt ze heftiger geconfronteerd met vragen over het verleden, terwijl het leven aan boord haar ook voortdurend voor verrassingen plaatst. Een heerlijke, beeldende roman die je in één adem uitleest.

Kies je voor de papieren versie dan krijg je die gesigneerd voor € 19,95 thuisgestuurd. Gesigneerd betekent dat het boek niet teruggenomen kan worden. Wil je het boek ongesigneerd, laat dat dan weten bij je bestelling.

Deze roman is een voorbeeld van een mix van fictie en waargebeurd. In de cursus Schrijf Je Verhaal werk ik volop met voorbeelden uit dit verhaal en laat je zien waar het misging en hoe ik het heb opgelost. Ook toon ik je aan de hand van deze roman hoe je jouw verhaal kunt vertellen, zonder dat je het achterste van je tong laat zien.

MAIDENTRIP kwam in 2009 uit bij Compaan uitgevers Maassluis. Tweede druk in 2009. Winnaar PZC-publieksprijs en genomineerd door de HvA voor Beste Debutant van het jaar.